Havuz Tadilat
Havuz tadilat, genellikle mevsimlere göre yapılır. Yüzme havuzlarının bakımları kış, yaz ve bahar mevsimlerine göre yapılır ve bu dönemlerde ihtiyaçlara göre yeniden tasarlanır. Günümüzde yüzme havuzları insan hayatında önem verilen bir unsur olduğu için villalarda ve lüks binalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle havuz onarımlarının dikkatli ve eksiksiz bir şekilde yapılması gerekmektedir.
Yüzme havuzu bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de tadilat sonrası havuzun yalıtılmasıdır. Havuzunuz parlaklığını kaybettiyse ve daha az verimli çalışıyorsa, havuzunuzu yenilemenin zamanın geldiğini gösterir. Beton havuzunuz varsa, dayanıklılığı ve kalıcı olması açısından çok memnun kalabilirsiniz. Ancak beton havuzların bakım ve onarımı diğer havuz türlerine göre daha maliyetli olabilir.
Havuz ne sıklıkla yenilenmelidir?
Havuzunuzun sezonluk bakımı, olası sorunları ve dolayısıyla maliyetleri en aza indirecektir. Tipik olarak, havuzunuzu yaz başında yenilemeniz gerekir. Yaz aylarında sizin ve çocuklarınızın havuz keyfi yapabilmesi için tadilatı ertelememeniz oldukça önemlidir. Havuz onarımları yaz başında yapılmalıdır. Ayrıca bir sonraki yıla daha az bakım maliyeti ile geçmek için havuz boşaldıktan sonra genel temizlik ve bakım çalışmaları yapılabilir.
Hasarlı bir betonarme havuzda;
- Havuz tabanı ve fayanslarındaki çatlaklar ve aşınmalar onarılmalıdır.
- Hasarlı ve fayansları aşınmış betonarme havuzlar maliyetleri artırır.
- İç yüzeyleri hasarlı yüzme havuzları hem estetik bakımından kötü hem de aileniz ve sevdikleriniz için tehlikelidir.
Betonarme bir yüzme havuzunun tadilatı, profesyonel bir ekibin gerçekleştirmesi gereken bir takım işlemlere tabidir. Beton yüzme havuzu bakım ve onarım süreciniz birkaç aşamada gerçekleşir.
Havuz tamiri ne zaman yapılır? Neden önemli?
Havuz tadilatı sezonluk bir süreçtir. Yüzme havuzları kış, yaz ve ilkbahar aylarında bakımları yapılmakta ve yeni ihtiyaçlara göre yenilenip yeniden tasarlanabilmektedir. Mevsimsel bakım faaliyetlerinin yanı sıra, yıllık, aylık, haftalık veya günlük olarak bakımı yapılan yüzme havuzu bakım onarım faaliyetlerine de öncelik sırasına göre odaklanılmalıdır. Havuzdaki nemin neden olabileceği deformasyonlar ve hasarlar hızlı bir şekilde ele alınmalıdır.
Fayans ve Alçılar Nasıl Yenilenir?
Birçok beton havuz tasarımının üç önemli bölümü vardır. Bu bileşenler su geçirmez bir yapıda çalışmalıdır. Beton gözenekli bir yapıya sahiptir ve çok yoğun bir sıvanın bile su sızdırması muhtemeldir.
Tam su yalıtımı için beton belirli katkılarla kullanılmalıdır. Bu havuzun maliyetini artıran bir özelliktir. Beton sıvarken su geçirmez macun kullanılmalıdır.
Beton havuzun sıvasının su geçirmez olması için karo şeridinin ve havuzun iç yüzeyinin sağlam olması önemlidir. Havuz zemin derzleri de sağlam bir şekilde yerleştirilmeli ve derzleri doğru yapılmalıdır.
Kılıçhan Havuz İnşaat, yüzme havuzu onarım hizmetlerinde uzmanlaşmış bir yüzme havuzu bakım şirketidir. Havuz ısıtıcıları, pompalar, filtreler ve tuz sistemleri dahil tüm havuz ekipman ve aksesuarlarını onarıyoruz. Küçük cihaz onarımlarından büyük onarımlara kadar, personelimiz her şeyi halledecek uzmanlığa sahiptir. Tamir hizmetlerimizde işin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayan modern teknoloji kullanıyoruz. Şirketimiz yalnızca en yüksek kalitede olduğu garanti edilen parçaları kullanır. Havuz onarım, bakım ve yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu sitemizi gözden geçirebilirsiniz.
Seramik ve derz dolgu uygulaması
Havuz iç yüzeyine yapılan seramik uygulamalarında, derzler arası seramik yapıştırıcısı uygulandıktan sonra uygun bir dolgu macunu ile doldurulur. Sızdırmazlık uygulamalarında kimyasallara dayanıklı mastikler tercih edilmelidir. Havuz kenarlarında kaymaz seramik kullanılmalıdır.
Beton havuzda yalıtım nasıl uygulanır?
Betonarme havuzun içinde bulunan su, havuz zeminine basınç uygular. Su yalıtım tabakası uygulanırken pozitif su basıncına ve negatif su basıncına dayanabilen elastik harçların kullanılması gerekmektedir.
Su sızdırmaz malzeme hazırlandıktan sonra tüm iç yüzeye iki kat uygulanan yalıtım uygulama sırasında düşey doğrultuda kaplanacaktır. Kenarlara, köşelere ve riskli noktalara ilk kat su yalıtımı uygulandıktan sonra alkali dirençli fiberglas file ile güçlendirilmelidir.
Su yalıtımı uygulandıktan sonra yedi gün geçmeli ve havuz su ile doldurulmalı ve sızıntı olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Son sistem ekipmanlarla bakım ve onarım hizmetleri yetkili firmalar tarafından yapıldığında, havuzunuz yeni gibi olabilir. Havuz dekorunuzu mevsimlere göre de yenilemek isteyebilirsiniz. Kılıçhan Havuz İnşaat olarak yıllar süren tecrübemiz ve uzman ekibimizle sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Bizimle sitemizden hemen iletişime geçebilirsiniz.