Havuz Pompaları

Havuz pompaları, havuz içerisindeki suyun filtrelere ulaşmasını sağlayıp temizlenerek bu suyun tekrar havuza aktarılma işlemini, sirkülasyonla yapan motor sistemidir. Havuzların suyu içerisinde zararlı maddelerin oluşmasını önleyerek hastalıkları engellemek, havuz suyunun berraklığını sağlamak gibi işlemleri devir daim yaparak sağlayan havuz pompaları, havuzlar için büyük önem taşır.

Havuz pompaları, birçok mekanizmanın birleşimi ile güçlü bir çalışma oluşturur. Havuzun suyunun berraklığının sağlanmasında büyük etkiye sahiptir. Kılıçhan Havuz firması olarak, havuz yapımlarında tercih ettiğimiz güçlü pompalarla, havuzlar daha uzun ömürlü kullanımlara sahip olmaktadır. Yüksek kaliteye sahip havuz pompaları için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Havuz Pompaları Nasıl çalışır?

Havuz sularının temizliği hem havuz açısından hem de kullanıcıların sağlığı açısından büyük önem taşır. Bu sebeple de havuz pompaları havuzların suyunun bir sirkülasyon ile çalışarak temizlenmesini sağlar. Çalışma aşamaları şöyledir;

  • Havuz devir daim pompası, havuzun suyunu ana gider yoluyla içine çeker. Bu işlem, şafta bağlı olan çarkın, mil sayesinde dönmesi ile suyun hızla çekilmesini sağlayarak gerçekleşir.
  • Ardından filtrelerden geçirir.
  • Filtreler üzerinde bulunan kalıntıların tümünü dışarı atar.
  • Temizlenen havuz suyu, temizlenmesinin ardından havuza tekrar dahil olur.
Havuz Pompası

Havuz pompasında, havuz suyunun akış hızını ve elektrik mekanizmasının çalışmasını etkileyen bir yatak bulunur. Havuz suyunun filtrelenme işlemi ana pompa ile gerçekleşir. Ayrıca havuzların tabanlarında bulunan ızgaralar ile de filtreleme işlemleri gerçekleştirilmektedir. Her havuz pompasının bu işlemleri gerçekleştirme gücü farklılık gösterebilir. Havuz pompalarının güç değişikliği, havuzların büyüklüğü, motorların gücü gibi etkenlere göre farklılık göstermektedir. Havuz pompa mekanizmaları genellikle şu parçalardan oluşur;

-> Su Giriş Alanı; Havuz içerisinde bulunan su bu alandan pompaya girer. Suyun akış hızının oranını pompanın giriş çapı belirler.

-> Su Çıkış Alanı; Havuz suyunun temizlenerek tekrar havuza dahil olduğu alandır. Suyun çıkış akışının oranını da çıkış çapı belirler.

-> Ön Filtre Sepeti; Pompanın havuz suyunu çektiği sırada ve havuza suyu tekrar aktardan önce atıkların toplandığı alandır. Dayanıklılığı yüksek ve korozyon sorunu yaşamayan malzemelerden yapılmış sepetlerdir.

-> Soğutucu Fan; Çalışırken ısınan havuz pompasının soğutulması için kullanılan parçadır. Soğutucu fan ile motorun bulunduğu alan soğutulur. Bu işlem soğutucu fanın hava transferini sağlaması ile gerçekleşir.

-> Fan; Havuz suyunun çark yüzeyine çekilmesini sağlayan ve temizlenen suyun tekrar havuza geri atımını sağlayan önemli parçalardan biridir.

-> Motor; Havuz pompasının çalışmasını, pompanın suyun emişini ve tekrar çıkışını sağlayan gücü oluşturur.

Havuz pompalarının her bir parçası işleyişinin kalitesini doğrudan etkilemektedir. Birbirleri ile uyumluluk içerisinde çalışan bir sistemdir. Herhangi birinde meydana gelebilecek ya da gelen sorunlar diğer parçaların işleyişini etkiler. Bu tarz sorunların ortaya çıkmaması için de pompaların bakımlarının yapılması faydalı olacaktır.

Havuz pompaları, havuzların olmazsa olmaz sistemlerinden biridir. Havuzlarınızın daha sağlıklı bir kullanım sunabilmesi için büyük önem taşır. Doğru ve kaliteli havuz pompası tercih edebilmek için bu alanda uzman kişilerden destek almak daha faydalı olacaktır. Kılıçhan Havuz firması olarak, sizler için en kaliteli ve dayanıklı havuz pompalarını sunuyoruz. Doğru tercihleri yapabilmek ve ürünlere ulaşmak adına bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Havuz ve havuza dair her şeyin en iyisi için Kılıçhan Havuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir