Havuz Kimyasalları

Havuz kimyasalları, havuzların temizliği, bakımı ve sağlığı için kullanılan kimyasal çeşitleridir. Havuzlar için oldukça büyük önem taşırlar. Havuz kimyasallarının kullanımları her havuz için farklılık gösterir. Havuzların büyüklüğü, su miktarı, havuz türü ve tipi, havuzun bulunduğu konum ve kullanıcı yoğunluğu gibi unsurlar, havuz kimyasallarının çeşidini ve kullanım miktarlarını doğrudan etkilemektedir. Ayrıca kimyasallar kullanılırken çok dikkatli olunmalıdır.

Kılıçhan Havuz firması olarak, yüksek kalite ve standarda sahip havuz projelerimizi tamamladıktan sonra müşterilerimizin hem havuzlarının hem de kendi sağlıkları için yüksek kaliteye sahip havuz kimyasallarımızı kullanmalarını öneriyoruz. Havuzlarınızın hem iyi şekilde temizlenmesini sağlayıp hem de sağlığınızı korumak adına havuz kimyasallarımızdan faydalanabilirsiniz.

Havuz Kimyasalları Ne İşe Yarar?

Havuzların temiz ve bakımlı olması büyük önem taşır. Hem kullanıcıların sağlığı açsından hem de havuzun yapı sağlığı ve görünümü açısından havuz kimyasallarının doğru şekilde kullanımı gereklidir. Havuz suyunun istenilen şart ve uygunluğunun sağlanabilmesi bu kimyasallarına bağlıdır. Havuz kimyasalları ve uygulamaları şöyledir;

  • Sıvı Klor;

Havuz suyu içerisinde bulunan bakteri, mantar ve diğer zararlı mikroorganizmaların arındırılması için kullanılır. Havuzların dezenfeksiyonu için sıvı klor kullanılır.

  • Tablet Klorlar;

Farklı içeriklere sahip tablet klorlar hızlı ve yavaş çözünme özelliklerine sahiplerdir. Havuzların yapısına, türüne, tipine ve daha pek çok özelliğine göre uygun ölçülerde tercih edilmelidir. Genel olarak havuz içerisindeki mikroorganizmaların dezenfeksiyonları için kullanılmaktadır.

  • Sıvı pH Düşürücü;

Bir havuzun suyunun pH değeri 7.0-7.4 arasında olması gerekir. Bazı havuzların sularının pH değerinin yüksekliğini düşürerek klorun daha aktif şekilde çalışabilmesi için kullanılmaktadır. Bu kimyasal inorganik asit yapıya sahip bir bileşiktir.

  • Toz pH Düşürücü;

Toz pH düşürücü havuz kimyasalları da sıvı pH düşürücü kimyasallar gibi yüksek pH değerine sahip havuz sularının pH değerini düşürmek amacıyla kullanılır. İnorganik asit yapısına sahip bir bileşiktir ve form olarak toz haldedir.

  • Yosun Önleyici;

Havuz suları içerisinde birçok madde ve organizma nedeniyle oluşan yosun, bakteri ya da mantarların yok edilmesi için kullanılan bir kimyasaldır. Belirli düzenli aralıklarla uygulanması gerekir. Genelde haftalık olarak kullanılmaktadır.

  • Filtre ve Yüzey Temizleyici Havuz Kimyasalı;

Filtre ve yüzeylerde oluşan sert ya da zorlayıcı kirlerin arındırılması için kullanılan asidik yapılı havuz kimyasalıdır. Uygulandığı tüm yüzeylerde kirler çıkarıldıktan sonra bol su ile temizlenmelidir. Kirlilik durumu göz önüne alınarak su ile seyreltilerek kullanılır.

  • Havuz Parlatıcı Kimyasalı;

Havuz suyu yüzeyinde yüzer haldeki kirliliğe sebep olan maddelerin bir araya gelerek havuz filtreleri tarafından temizlenmesini destekleyen güçlü bir kimyasaldır. Bu bileşik havuzda çökme yapmaz.

  • Ayak Dezenfektanı;

Ayaklarla birlikte dışarıdan gelen zararlı maddeleri, mantarların ya da mikroorganizmaların havuz suyunu kirletmemesi için kullanılır. Havuzların giriş kısımlarında kullanılarak bu madde ve organizmaların havuza girmesini engellenir.

  • Çöktürücü Havuz Kimyasalı;

Havuz suyu içerisinde yukarı kısımlarda kalarak kirliliğe sebep olan maddelerin havuz dibine çökerek filtreler tarafından temizlenmesini sağlayan güçlü bir bileşiktir. Denge tankından uygulanabilir.

  • İyon Tutucu Havuz Kimyasalı;

Organik bir yapıya sahip olan iyon tutucu havuz kimyasalı, havuzun ham suyunda bulunan demir gibi ağır metallerin giderilmesi için kullanılır. Ağır metaller, havuz suyu içerisinde lekelenmelere, su içerisinde renk değişimlerine ya da kireç oluşumlarına neden olmaktadır. Bu sebeple de bu metallerin temizlenmesi için önemli bir kimyasaldır.

  • Havuz Kış Bakım Kimyasalı;

Kış mevsiminde oluşabilecek sorunların önüne geçmek amacıyla kullanılır. Havuz tesisatının ya da ekipmanlarının donması, kireçlenmesi ya da yosunlaşması gibi zarar verici tüm durumların yaşanmaması için kullanılır. Genelde bir ya da bir buçuk ayda tekrarlanabilir.

Havuz kimyasallarının tüm çeşitleri havuzların uygunluklarına göre uygulanabilir. Bu kimyasalların kullanımlarında oldukça çok dikkat edilmesi gerekir. Havuzun boyutu, yapısı, su miktarı, türü ve daha pek çok unsur göz önüne alınarak kimyasallar uygulanmalıdır. Gerekirse bir uzmana danışmakta fayda olabilir. Havuz kimyasalları, havuzlar için en dikkat edilmesi gereken malzemelerinden biridir. Hem havuz için hem de kişilerin kendileri için bu dikkati küçümsememek gerekir. Düzenli olarak uygulanan havuz kimyasalları ile havuzlar daha sağlıklı hal alacaktır. Kimyasalların birbirleriyle uyumluluğuna da ayrıca dikkat edilmelidir. Uyumsuz bileşenler farklı sonuçlar ortaya çıkarabilir, bu yüzden de kimyasalları kullanırken uzman kişilerden destek almak en doğrusu olacaktır.

Kılıçhan Havuz olarak, havuz kimyasallarının nasıl ve ne şekilde kullanılacağı hakkında müşterilerimize uzman desteği sağlayarak havuzlarının temizlenmesinde yardımcı oluyoruz. Doğru talimatlarla ulaşabileceğiniz havuz kimyasalları için burayı ziyaret edebilirisiniz. Havuz kimyasalları, havuz yapımı ve havuza dair her şey için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir