Fiber havuz yapımı belirli aşamalarda oluşmaktadır. Bu doğrultuda fiber havuz yapımı için ilk olarak havuz planlaması yapılmaktadır. Ardından belirlenen alan kazılmakta ve düzenlenmektedir. Daha sonrasında ise elektrik ve tesisat düzenlemeleri yapılmakta ve diğer düzenlemeler gerçekleştirilmektedir. Her bir adımın profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi oldukça mühimdir.

Fiber Havuz Yapımı İçin Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar Nelerdir?

Fiberglass havuz yapımında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Bu detaylar şu şekildedir:

  • Fiber yapım için kaliteli malzemelerin kullanılması önemlidir.
  • Havuzun zemin altına yapılacağı projeler olabilmektedir. Bu doğrultuda teslimat öncesinde havuzun zemini mutlaka hazır hale getirilmelidir.
  • Fiberglass havuzun kurulacağı alanında boyutu göz önünde bulundurulup buna uygun bir havuz tasarımı yapılmalıdır.
  • Havuzda sonrasında oluşun sızıntı ya da kaçak gibi tamir gerektiren sorunların yaşanmaması amacıyla havuzda gerekli testler yapılmalıdır.
  • Havuzun yapılacağı alana konumlandırılmasının ardından elektrik ve su tesisatlarının dikkatlice yapılması önemli bir noktadır.

Fiber Havuz Yapımının Diğer Havuz Yapımlarından Farkı Nedir?

Fiber havuz yapımında CTP (cam elyaf takviyeli) polyester kullanılmaktadır. Bu hammadde fabrikalarda hazır kalıp formunda üretilmektedir. Bu doğrultuda fiberglass şeklinde de adlandırılan bu malzemeden yapılan bu havuzlar fabrikasyon monoblok şeklinde üretilmektedir.

Fiber havuz yapımı istenildiği takdirde projeye ya da alana göre özel olarak montajlı bir şekilde de hazırlanmaktadır. Bunun yanı sıra bu havuzlar yapısından dolayı farklı havuz yapımı tekniklerine kıyasla daha yüksek bir maliyete tekabül etmektedir.

Fiberglass Havuz Özellikleri Nelerdir?

Fiberglass havuz özellikleri ile ilgili ayrıntılar şu şekildedir:

  • Bu havuzlarda polyester malzeme kullanılmaktadır. Bu nedenle mevsim şartlarına karşı dayanıklı bir havuz olarak ön plana çıkmaktadır.
  • Fiberglass havuzlar antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu nedenle diğer havuzlara kıyasla daha hijyeniktirler.
  • Fiber havuzlar oldukça uzun bir kullanım ömrüne sahiptir.
  • Fiber havuz yapımı ve kurulumu oldukça kısa sürelidir.
  • Fiber havuzlarda betonun kuruması, fayans ve alçı kaplamasının yapışması benzeri bekleme süreçleri yoktur.
  • Havuzun yapım ve kurulum aşamasında işçilik maliyeti daha minimaldir.
  • Fiber havuz yapımında beton uygulamasına gerek yoktur.
  • Bu havuzlar zemin üstünde ve zemin altında kullanıma uygundur.

Fiber Havuzun Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Fiber havuz kısa bir süre zarfından tedarik edilebilen bir yapıdır. Bu nedenle daha hızlı bir kurulum sürecine sahiptir ve daha ergonomiktir. Bu noktada en büyük avantajları arasında kurulum aşamasından sonra direkt olarak kullanıma hazır olması vardır.

Bunun yanı sıra merdiven, tutacak ya da fayans gibi ek parçalar havuzla birlikte bir bütün halinde hazır durumdadır. Dolayısıyla bu faktör fiyat açısından avantaj sağlamaktadır. Üstelik bu havuzlarda su sızdırma ya da su kaçağı benzeri sorunlar oluşmamaktadır.

Ayrıca fiber havuzların duvarları ve zemini kolay bir şekilde temizlenebilmektedir. Bu kapsamda fiber havuz yapımı günümüzde sıklıkla tercih edilen bir yöntem olarak ön plana çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir